• 060-0625-895
  • 060-0625-895
  • Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Sigurnosna folija

safety 300x279Staklo nosi određenu količinu rizika, jednostavno zato što je vrlo krhko. Prema studiji američke vlade, leteći komadi stakla su najveći uzrok povrede tokom eksplozije ili oluje. Odgovor na ovaj problem je sigurnosni film. Sigurnosni film drži staklo zajedno nakon snažnog udara, sprečavajući krhotine da lete okolo i prouzrokuju štetu.

Mnogo je razloga zašto graditelji i arhitekte intenzivno koriste staklo. Prvo, pušta svetlost i tako smanjuje količinu osvetljenja koja je potrebna tokom dana. Dva, izgleda dobro i stvara moderne labudove za komercijalne objekte. Treće, omogućava ljudima da pogledaju u unutrašnjost, posebno noću - što je važno za maloprodaju, restorane i tako dalje.

Sigurnosni film ima mogućnost rastezanja. Nanosi se na unutrašnju površinu stakla upotrebom izuzetno agresivnog akrilnog ljepila osjetljivog na pritisak. Ovo drži površinu zajedno kada postoji snažan spoljni uticaj. Proizveden je sa jednostrukim ili višestrukim slojevima poliesterskog filma - čist ili obojen - na različite načine. Što je više slojeva, veća je i zaštita.

Još jedna prednost sigurnosnog filma je da nudi određenu količinu zaštite od krađe. Lopov ne može samo baciti kamen na stakleni prozor da ga razbije. Kada projektil udari u prozor zaštićen sigurnosnim filmom, on se lomi, ali se ne lomi; umesto toga, komadi se zadržavaju na mestu filma. Tako da osoblje obezbeđenja ima dovoljno vremena da požuri do mesta i spreči provalu.

Za komercijalne objekte, kao što su prodavnice i restorani, važno je imati besprekornu staklenu fasadu. Zaštitna folija sprečava pojavu neuglednih ogrebotina tokom svakodnevnog čišćenja. Mrlje poput ručnih otisaka ili grafita mogu se lako ukloniti iz staklenog prozora obloženog sigurnosnim filmom.

Dark'o Glass, Jagodina, 060-0625-895 © 2019 Dark'o Glass. All Rights Reserved.